Skip to content

Biografie Pepijn Zwaanswijk

pepijn

Als jongetje was hij al gefascineerd door ritmes. ,,Als ik een fanfare hoorde, liet ik alles los en rende op het geluid af.De patronen van de snare drums, de stuwende kracht van zo’n groep! Ik vond het geweldig.’’

Op zijn vijftiende ging hij op drumles bij de in Haarlem actieve docent Miguel Lizandra.

Zwaanswijk deed de HAVO voor Muziek en Dans en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium Latijns- en Zuid-Amerikaanse percussie en drums.

Hij maakte verschillende muzikale reizen naar  Brazilië, Cuba en Afrika en volgde masterclasses bij  o.a. Adamo Drame, Alex Açuna en Chanquito en volgde lessen bij Lucas van Merwijk en Martin Verdonk. verder speelde hij in bands als Cobraz en Monsieur Dubois. Met slagwerkgroep Medicamento tourde hij tien jaar lang over de hele wereld.

Hij werkte met DJ Gregor Salto en singer-songwriter Kirsten.

Van 2003 tot 2006 was hij muzikaal vormgever en speler bij de Haagse toneelgroep De Appel.

Sinds 2018 is Pepijn, naast Michael de Miranda, docent en leider van de Rotterdamse percussiegroep Sambalanço. Voor deze groep componeert hij ook eigen stukken.

Uit dit lijstje blijkt al dat Pepijn Zwaanswijk van afwisseling houdt. ,,De set-up van een popband is heel anders dan die van een percussiegroep, en ook de muzikale stijlen verschillen. Mijn ervaring met die verschillen komt van pas in de workshops en lessen die ik geef.’’

Back to top