Skip to content

Biografie Michael de Miranda

Biografie Michael de Miranda

Van de familieband
In 1965 ben ik op Aruba geboren, maar na een paar jaar vertrok het gezin naar Nederland. Mijn Surinaamse vader, die gitarist is, mijn Nederlandse moeder, mijn broer, zus en ik. We waren altijd veel met muziek bezig. Vooral in het Surinaamse deel van mijn familie is muziek maken vanzelfsprekend.
Nog steeds spelen we samen op feestjes en bij bijzondere gelegenheden, maar ook als we er gewoon zin in hebben.

….naar het conservatorium
Muziek maken was voor mij dus een gewoon onderdeel van het dagelijks leven. Een beroep als muzikant kwam nog niet in me op. Ondertussen had ik al wel verschillende instrumenten als piano, viool, gitaar, bas en drums onder of in mijn handen gehad.
In een huis vol instrumenten wist mijn vader mij te inspireren om percussie te gaan spelen. Later ben ik dan ook percussie gaan studeren aan het conservatorium. <br
Zuid-Amerika
Het ritme in Zuid-Amerikaanse muziek heeft me altijd erg aangesproken. Harmonische instrumenten als piano en bas moeten ritmisch spelen. Dit is nog altijd mijn passie: spannende harmonie‘n swingend wegzetten. Mijn interesse is daarbij breder dan percussie, ik bespeel veel instrumenten. Je hoort dat terug in mijn eigen composities.

…maar ook Cuba en Afrika…
Tijdens reizen naar Cuba, Brazilië en Afrika heb ik verschillende percussieculturen bestudeerd. Hierdoor ontwikkelde ik een eigen stijl, die deze drie culturen vermengt. Traditie vind ik daarbij belangrijk. Je moet weten wat waar vandaan komt. Daarna moet je met die gegevens kunnen spelen. Daar ligt een belangrijke uitdaging voor mij.

Back to top