Skip to content

Zoekt u een spetterend optreden voor uw evenement, feest of iets anders? Wilt u een workshop voor een afdelingsuitje of familiedag?

Wij komen graag!

Sambalanço

Sambalanço is een sambaschool uit Rotterdam en Zoetermeer. Onze percussiegroep bestaat al sinds 1995 en staat onder muzikale leiding van Pepijn Zwaanswijk. Samba is een opzwepende percussiestijl uit Brazilië. De bekendste samba komt uit Rio de Janeiro, maar uit het noordoosten van het land komen ook diverse sambastijlen met Afrikaanse invloeden. Bij sambaschool Sambalanço spelen we veel verschillende soorten samba.

Bent u op zoek naar een swingende band voor uw feest, festival, open dag, (sport)evenement of bruiloft, dan moet u bij Sambalanço zijn. De band zorgt op een ongedwongen manier voor de muzikale omlijsting van uw feest. Voor de swingende noot, de extra gezelligheid. De optredens van Sambalanço staan bekend om hun kijk-, luister, en vooral heel veel dansplezier!

Bahia Connection

Bahia Connection is een samenwerkingsverband van verschillende bands die hetzelfde repertoire van originele muziekstukken uit Salvador instuderen. De deelnemende bands komen uit Duitsland, Nederland, België en Frankrijk, maar Bahia Connection breidt zich steeds verder uit! Een paar keer per jaar repeteren deelnemers van verschillende groepen samen en treden ze op. Iedereen die een keer heeft meegedaan is superenthousiast, want met zo’n grote groep samen spelen geeft ongelooflijk veel energie! Bahia Connection kan ook op uw buitenevenement of festival staan!

Workshops

U kunt Sambalanço ook boeken in combinatie met een workshop. Onze muzikale leider Pepijn Zwaanswijk is een ervaren docent en kan zowel kleine groepen als groepen van tientallen mensen een inspirerende workshop geven. Het gaat daarbij altijd om meer dan zomaar even jammen; deelnemers leren in een korte tijd een kleine compositie spelen. Binnen een of twee uur wordt dus een intro gemaakt, een ritme met breaks en een slot. Een perfect onderdeel van een afdelingsuitje, familiedag of festival!

Biografie

In september 1994 startte Michael de Miranda de band Sambalanço met het idee om zoveel mogelijk mensen Braziliaanse percussie te laten spelen, en door het hele land op te laten treden. Toen Sambalanço snel groeide, werd in 1998 de Vereniging Sambalanço opgericht. Het repertoire van de door Michael gecomponeerde muziek is voornamelijk gebaseerd op de Braziliaanse muziekcultuur, maar heeft ook onmiskenbaar Cubaanse en (West-)Afrikaanse invloeden.

In 2015 heeft Sambalanço zijn activiteiten flink uitgebreid. Er werd een tweede repetitielocatie geopend, Michael werd gevraagd om de Bahia Connection in Nederland op te zetten, én de gevorderdenband Sambalancinho startte.

In 2018 werd Sambalanço versterkt met een tweede muzikaal leider: Pepijn Zwaanswijk. Pepijn heeft een eigen slagwerkschool en is ook leider van sambaband Bloco Barril, die net als Sambalanço is aangesloten bij de Bahia Connection.

Per 2021 heeft Michael na 25 mooie jaren afscheid genomen van Sambalanço. Pepijn, die inmiddels de harten van de Sambalezen heeft veroverd, heeft de leiding van de band overgenomen.

Sambalanço gaat dóór!

Discografie

In de geur van uien, omringd door echte Hollandse aardappelen (Eigenheimers) hebben wij met veel enthousiasme onze cd’s opgenomen. De opnamen vonden plaats in een oude boerderijschuur in Zonnemaire, een klein plaatsje in Zeeland. In de achtertuin een spontane feestelijke ontmoeting met familie en vrienden. Lekker eten, dansen en samen muziek maken. Dat is Samba de Quintal in Brazilië.

Wilt u een van onze cd’s kopen? Stuur dan een e-mail naar bestuur@sambalanco.nl.

Back to top