NN Marathon Rotterdam 2019

Wat een fantastische dag bij de NN Marathon Rotterdam!! De lopers hebben genoten! Wij hebben genoten!


17 04 2019

 

In memoriam: Jeannette van Olst

Nog geen jaar geleden hoorde onze Jeannette dat ze ongeneeslijk ziek was. Vol goede moed startte ze met behandelingen, in de hoop nog een paar goede jaren te beleven. Het mocht niet baten; ze is vorige week donderdag overleden. We zijn totaal verslagen dat deze sterke, kordate vrouw ons zó snel en veel te jong is ontvallen.

Jeannette speelde al een jaar of vijftien bij Sambalanço. Ooit begon ze op de tamborim, maar haar favoriete instrument werd de surdo. Als surdo-speelster stond ze meestal op de achtergrond, maar toen we ons aansloten bij de Bahia Connection kwam ze opeens vooraan te staan en kon daar ook zeker van genieten. Ze was ‘de grote zus’ van de surdo-sectie; menigeen die in de loop der jaren surdo bij ons speelde kon op haar steunen. Ze was een gedreven speelster, kritisch op het niveau van de band en alert op het spel van anderen. Maar haar perfectionisme had ook zijn grenzen: ze trad steevast op in een verwassen shirtje met gaatjes. Misschien was het haar geluks-shirt?

Ze was Sambalees in hart en nieren en altijd actief voor de vereniging. Ze bracht verschillende leden aan en zorgde ervoor dat we een optreden op haar werk mochten doen. Ze vervulde verschillende functies in het bestuur, maar latere besturen konden ook op haar rekenen om mee te denken over een nieuwe repetitieruimte, een nieuwe bandleider of over de ontwikkeling van Sambalanço. De uitbreiding naar Zoetermeer en de oprichting van Sambalancinho zijn mede aan haar te danken. ‘Speel ik gewoon in een echte band!’ zei ze toen ze bij Sambalancinho begon. Ze had de gave om bescheiden te zijn, niet op de voorgrond te willen treden, maar tegelijkertijd heel uitgesproken te zijn. Je wist bij Jeannette waar je aan toe was. Daar was niet altijd iedereen blij mee, maar het was altijd ten bate van de band.

De laatste jaren was ze boekingsmanager, een functie die ze bleef uitvoeren toen ze ziek was. Ze wilde graag iets voor de vereniging blijven doen. Pas ruim een week voordat ze overleed gaf ze aan dat ze haar functie wilde neerleggen. Dat tekent Jeannette: van betekenis willen zijn, controle houden, dingen goed willen regelen. De laatste boeking was voor haarzelf: ze heeft zelf nog geregeld dat we op haar uitvaart spelen en in elk geval haar favoriete nummer ‘Bahia’.

Ze behoorde echt tot de Sambalanço-familie, ze hield van de band en de band hield van haar. Ze was altijd op repetities en ging als het éven kon mee naar optredens en festivals. Vriendschappen bleven niet beperkt tot de kaders van de band; Jeannette was een ondernemend typetje en ging met verschillende sambavrienden en -vriendinnen mee naar concerten, buitenlandse sambafestivals, op wijnreis of op sambareis, en nam daar vaak ook zelf het initatief voor. Ook toen ze al ziek was is ze nog meermalen meegegaan naar een optreden, een repetitieweekend, een high tea, een terrasje. Ze hield nu eenmaal veel van gezelligheid. Ze was ook gul: ze zorgde voor een baan voor een medespeelster bij haar bedrijf, iedereen mocht altijd met haar meerijden en ze zorgde dat een speelster die wat minder te spenderen had toch mee kon op vakantie in ruil voor haar kookkunsten. Onze nuchtere, lieve Jeannette zit in het DNA van Sambalanço en daarom valt haar verlies ons zo hard. Maar we zijn dankbaar voor alles wat ze voor de band en voor ons persoonlijk heeft betekend.

5 04 2019

 

Kerstkerrols aan de Koopgoot

Ook 2018 hebben we het muzikale jaar sfeervol afgesloten met een superoptreden in het prachtig verlichte Rotterdam. Hele fijne feestdagen, en we hopen jullie volgend jaar weer bij één van onze optredens te zien.

 

25 12 2018

 

TCS Marathon Amsterdam 2018

Het was weer fantastisch om deel uit te maken van de TCS Marathon Amsterdam editie 2018.

27 10 2018

 

Oldtimerdag Alphen a/d Rijn

Wat een fantastische dag was het, wat hebben we genoten tijdens de Oldtimerdag Alphen aan de Rijn!! Een groot applaus voor de organisatie!

Kijk voor meer foto’s van deze dag op onze Foto-pagina.

22 09 2018

 

Sambacafé Park1943

Wat een geweldige dag was het 8 juli 2018 bij de 2e editie van Sambacafé in Park1943-Rotterdam! Van 13.00 tot 20.00 uur kon men genieten van diverse optredens en workshops van Sambalanço, de Kaapverdiaanse dansgroep Cabo Verde Chegou, de choroschool EPM Holanda (choro is een Braziliaanse muziekstijl) en Sambalancinho.

Pippa Schmink was aanwezig om de mooiste creaties te maken en natuurlijk waren er lekkere hapjes.

Hieronder een impressie. In het fotoalbum vind je een uitgebreide fotoreportage.

Sambalanço en Cabo Verde Chegou

Workshops Sambalanço en Choroschool EPM Holanda

Sambalancinho

15 07 2018

 

Dias Latinos 2018

Het was warm, heet, tropisch maar vooral geweldig! Sambalanço heeft een paar geweldige sets neergezet! En leden speelden mee met Bloco Dias Latinos en de Bahia Connection. Hieronder een kleine impressie. In het fotoalbum staan nog veel meer leuke foto’s!

Sambalanço

Bahia Connection

Bloco Dias Latinos

8 07 2018

 

We gaan weer een feestje bouwen!

Op zondag 8 juli organiseert Sambalanço weer een Braziliaans feestje in Park 1943 (Rotterdam-West). Net als vorig jaar hebben we weer een gevarieerd programma met optredens en workshops. Iedereen kan meedoen!

We starten om 13.00 uur met een optreden van Sambalanço. Daarna volgt een gratis workshop percussie onder leiding van Michael de Miranda! Dat wil je toch zeker niet missen? Je mag daarrna een nummer met de band meespelen, hoe geweldig is dat!!

We zijn trots dat we dit jaar ook de danseressen van de Kaapverdiaanse dansgroep Cabo Verde Chegou, dat de afgelopen jaren steeds hoog eindigde in de competitie van het zomercarnaval, in ons programma hebben, evenals de leerlingen van choroschool EPM Holanda (choro is een Braziliaanse muziekstijl). Na hun optredens kun je ook workshops dans en choro volgen, allemaal gratis in Park 1943!

De dag wordt spetterend afgesloten met een optreden van Sambalancinho. Sambalancinho is een onderdeel van Sambalanço en speelt een verrassend repertoire van swingende Braziliaanse nummers!

‘s Middags is Pippa Schmink er om de kinderen in Braziliaanse sferen te schminken. En natuurlijk zijn er de hele dag lekker hapjes te koop!

Wij zijn er klaar voor! Jullie ook? Tot de 8e!

Het volledige programma is als volgt:

13.00 uur start programma met optreden van Sambalanço
13.30 uur workshop percussie o.l.v. Michael de Miranda
14.30 uur optreden van Sambalanço met danseressen van Cabo Verde Chegou
15.15 uur workshop dans o.l.v. Cabo Verde Chegou
16.30 uur optreden van choroschool EPM Holanda
17.15 uur workshop choromuziek o.l.v. Marijn van der Linden (EPM Holanda)
18.30 uur afsluitend optreden Sambalancinho
uiterlijk 20.00 uur einde

Met dank aan Park 1943, gebiedscommissie Delfshaven en gemeente Rotterdam, die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt!

19 06 2018